Dünya Otoritelerinin Görüşleri

Amerikalı Akademisyenlerin Vizyon Koleji Hakkındaki Görüşleri

Vizyon Koleji ile dünyanın önde gelen üniversitelerinden Arizona State Üniversitesi akademisyenleri ve dünyanın eğitimde teknoloji alanında en büyük kuruluşu ISTE yetkilileri arasında, Eylül 2014 tarihinden itibaren başlayan işbirliği çalışmaları 5-12 Aralık ziyaretiyle resmileşmiş oldu. Arizona State Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Teresa Foulger, Vizyon Kolejinin modern eğitim sistemi Flexa'yı çok heyecan verici bulduğunu, Vizyon Koleji yöneticileri ile bir araya gelmekten ve birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. New York Keuka College öğretim üyesi Dr. Diane Marie Burke ise eğitim dünyasının en önemli gündemlerinden biri olan öğretmen mesleki gelişimi konusunu farklı bir bakış açısıyla ele alan Vizyon Kolejinden çok etkilendiğini, Türkiye ziyaretini bu anlamda çok önemsediklerini ve birlikte çalışarak harika projeler ortaya koyacaklarını belirtti.

Microsoft Global Eğitim Direktörünün Vizyon Koleji Hakkındaki Görüşleri

Vizyon Kolejinin eğitim kalitesi, dünya otoritelerinden takdir almaya devam ediyor. Microsoft’un üst düzey yöneticileri Anthony Prince (Senior Director, Worldwide Education), Mark Chaban (Senior Director,Education MEA), Dr. Anıl Çekiç (Türkiye Eğitim Sektörü Müdürü) ve Dr. Buğra Karabey (İş Geliştirme Direktörü) Microsoft/ Sebit Proje Okulu kapsamında yürütülen çalışmaları yakından görmek için Esenyurt Kampüsünü ziyaret ettiler. Çok verimli toplantı ve paylaşımların yapıldığı ziyaret süresince yetkililer bazı sınıflara da girerek eğitim uygulamalarını yakından gözlemlediler. Yetkililer, Vizyon Kolejinde eğitim kalitesinin ve teknolojinin eğitimde kullanılma verimliliğinin uluslararası standartlarda olduğunu bir kez daha teyid ettiler. Bu ziyaret ile Vizyon Kolejinin Türkiye’deki ilk ’Microsoft Showcase School’’ olarak dünyaya örnek gösterilmesi için çalışmalar resmen başladı.

Finlandiyalı Eğitim Otoritesinin Vizyon Koleji Hakkındaki Görüşleri

''Eğitime vizyon kazandıran bir dünya markası olmak'' hedefine her geçen gün bir adım daha atan Vizyon Koleji bu sefer de dünyanın eğitimde örnek aldığı ülke olan Finlandiya'nın gündeminde. Finlandiya Ulusal Eğitim Kurulu Üyesi ve Müfredat Geliştirme Eski Başkanı Irmeli Halinen, 10 Kasım 2017'de Vizyon Kolejini ziyaret ederek eğitim uygulamalarımızı yakından inceledi, dijital dönüşüm ile ilgili bilgi aldı ve Vizyon kolejinde tanık olduğu eğitim uygulamalarından çok etkilendiğini belirtti.