DÜNYA 1.Sİ ROBERT KOLEJİ, DÜNYA 2.Sİ VİZYON KOLEJİ

Macaristan’da düzenlenen “E2 Global Educator Exchange” e Türkiye’den iki okul damgasını vurdu.

Microsoft’un her yıl düzenlediği, ve dünyada eğitmenlere yönelik en büyük konferanslarından biri olan “E2 Global Educator Exchange 2016” kongresi bu yıl Budapeşte’de düzenlendi. 240 Microsoft Yenilikçi Uzman Eğitimci (MIE Uzmanı)’nın katıldığı bu konferansın bu yıl ki teması “Hack The Classroom” adı altında bir hackathondu. 240 öğretmenin 3 gün içersinde hackathon kapsamında 5 dalda (Gamify, Personalize, Minimize, Delocalize, Strategize) tekno-pedagojik bütünleştirme projelerini hazırladığı bu konferansta, Türkiye’yi Robert Koleji ve Vizyon Kolejinin temsil ettiği Gamification (Oyunlaştırarak Öğretme) kategorisinde ödülü Genel Müdür Yardımcımız Arif Kazancı almıştır.

Peki nedir bu Microsoft Yenilikçi Uzman Eğitmen(MIE)?

Microsoft Yenilikçi Uzman Eğitmen (MIE) programı, Öğrencilere daha kaliteli ve çağdaş bir öğrenim sağlamayı hedefleyen bir girişim. Teknolojiyle pedagojiyi etkin yollarla bütünleştiren eğitmenleri bir araya getiren bir topluluk.

Eğitimde teknolojiyi etkin yollarla kullanan, sosyal mecralarda aktif olarak vizyon öncülüğü yapan lider ruhlu eğitmenlerle büyüyen bu program, eğitmenlerin aynı zamanda Microsoft'un eğitim çözümleri özelinde çıkardığı yeni ürünler ve araçlar konusunda içgörü sağlamasına, öğretim ve öğrenimde yeniliği teşvik etmek için birlikte çalışarak aralarında örnek uygulamaları paylaşmalarına imkan tanıyor.