LYS 5 SINAVI NEDİR?

LYS-5 (Lisans Yerleştirme Sınavı -5 Yabancı Dil) ağırlıklı olarak dil puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen öğrencilerin seçilmesi ve yerleştirilmesi amacı ile ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan bir sınavdır. LYS-5 (Lisans Yerleştirme Sınavı-5 Yabancı Dil) her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde 81 il merkezi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa'da yapılır.

VİZYON KOLEJİ LYS İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

Kurucumuz, Dilbilimci Cem Arıtuluk yönetiminde özenle oluşturulan bu program, üniversitede İngiliz Kültür ve Edebiyatı, Amerikan Kültür ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dilbilimi veya diğer Avrupa dilleri bölümlerini okumayı hedefleyen öğrenciler içindir.

Program 2 modülden oluşur.

MODÜL 1:  HAZIRLIK ( 11. SINIF)

Eğitimin amacı öğrenciyi dilbilgisi (Grammar) ve kelime bilgisi (Vocabulary) yeterliliği kapsamında LYS 5 test tekniği eğitimi alabilecek hazır bulunuşluk seviyesine getirmektir.

Yabancı dil sınavlarında güçlü bir dilbilgisi ve kelime bilgisi altyapısına sahip olmak önemlidir. Bu bilinçle oluşturulan programda öğrencileri ileri düzeylere taşımak için özel hazırlanmış içerik ve soru bankalarıyla desteklenen dilbilgisi ve kelime bilgisi çalışmalarımızda, İngilizce dilindeki tüm dilbilgisi konuları detaylı olarak ele alınmakta ve öğrencilerin performanslarını en üst seviyeye çıkarmalarına imkan verecek kelime dağarcığına ulaşmaları sağlanmaktadır.

MODÜL 2:  LYS İNGİLİZCE  TEST TEKNİĞİ  (12. SINIF)

Eğitimin amacı LYS İngilizce Test tekniği eğitimi ile öğrencinin sınavda zaman kısıtlaması altında yüksek performans göstermesini sağlamaktır.

LYS sınavında iyi derecede İngilizce bilmek yeterli olmaz. Çünkü zamana karşı yarış da söz konusudur. Bir soruya doğru cevap vermek puan kazandırırken, o soruya gereğinden fazla zaman ayırmak sınavı yetiştirememeye ya da bir çok soruya yeterince dikkat verememeye neden olur. Bu nedenle test tekniği eğitimi çok önemlidir. Test tekniği eğitimi alan öğrenciler, soruları olması gereken sürede doğru olarak cevaplama becerisi kazanırlar. Test tekniği eğitiminin bileşenleri aşağıdaki gibidir.

1. Soru türünü tanıma

2. Soru köküne yaklaşım ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlama

3. Seçenekleri eleme ve tercih etme yöntemleri

4. Zamanı doğru kullanma

LYS İNGİLİZCE ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM!

Üniversitede LYS İngilizce sınavı ile girilen bölümleri (İngiliz Kültür ve Edebiyatı, Amerikan Kültür ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dilbilimi) okuyanlar;

1. Üst düzey İngilizce bilen üniversite mezunu olarak dünya vatandaşı olurlar.

2. Çok geniş bir mesleki yeterlilik yelpazesine sahip olurlar; her zaman talep ve tercih edilirler.

3. Formasyon eğitimi alarak dünyanın her yerinde İngilizce öğretmenliği yapabilirler.

4. Sertifika alarak turist rehberliği yapabilirler.

5. Mütercim tercümanlık yapabilirler.

6. MBA ya da Marketing master programı alarak işletme ve ticaret ile ilgili alanlarda, hem Türkiye hem de yurtdışında  en yüksek pozisyonlara kadar yükselebilirler.

7. Özellikle kültür ve edebiyat bölümü okuyanlar, üniversite eğitimi süresince diğer bölüm öğrencilerine kıyasla kültürel ve sosyal olarak daha fazla gelişme olanağı bulur; bu onlara bir çok farklı alanda kapı açar.

Vizyon Koleji Yönetim kurulu Başkanı Cem Arıtuluk, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi bölümü mezunudur.