Farkımız

VİZYON KOLEJİNİ FARKLI KILAN ÖZELLİKLERİ

Okul seçimi çocuklarımız için vereceğimiz en önemli kararların başında geliyor. Her veli doğal olarak canından çok sevdiği en değerli varlıkları için elinden gelen en iyi eğitim ortamını sağlamaya çalışır. Birçok okul seçeneği arasından karar vermek zor olur çoğu zaman. Bu nedenle Vizyon Kolejini diğer okul alternatifleriyle karşılaştırmak isteyen velilerimiz için okulumuzun farkını anlattık.

Karşılaştırma yaparken okullar arasında kalite, nitelik ve ücret farkını oluşturan bu kriterleri mutlaka göz önünde tutmanızı önemle hatırlatırız.

VİZYON KAZANDIRAN EĞİTİM MODELİ: FLEXA

Vizyon Kolejinin uluslararası eğitim otoritelerince dünyaya örnek olarak gösterilen özgün 21. yy eğitim modeli FLEXA, okulu aktif bir yaşam alanı haline getiriyor. Eğitimde dinamik yaklaşımlar ve hareketlilik ön planda.

VİZYONER ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

Dünyada hiçbir yerde eğitim kalitesi, öğretmen kalitesini geçemiyor. Öğretmenlerin mesleki gelişiminin sağlanması bir okulun öğretim kalitesinin olmazsa olmaz koşuludur. Vizyoner Öğretmen Akademisi programı uluslararası ISTE standartlarına göre yapılandırılıp geliştiriliyor. Profesyonel gelişime açık üst düzey öğretmenler Vizyon Kolejini tercih ediyor.

ULUSAL SINAVLARA GÜÇLÜ HAZIRLIK

Yaşam boyu başarıyı hedefleyen eğitim modelimiz, 8. ve 12. sınıflarda güçlü bir sınav hazırlık programına dönüşüyor. Ortaokulda TEOG-360 programı, lisede ise ''SınavPLUS'' programı ulusal sınavlarda yüksek başarı için fark yaratacak özelliklerle hazırlandı.

SEBİT PROJE OKULU

Türkiye'nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi olan SEBİT, bu alanda dünya çapında ilk 5 kurum arasındadır. Vizyon Kolejinin öğrenme teknolojileri altyapısı proje okulu kapsamında SEBİT tarafından yapılandırılmaktadır.

MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL

Dünya çapında eğitime en çok yatırım yapan teknoloji şirketlerinin  başında gelen Microsoft,  Vizyon Kolejini ''Showcase School'' olarak resmen akredite etti.  Vizyon koleji 21.Yüzyıl Okulu olarak dünya çapında örnek gösteriliyor.

TEKNOLOJİ DESTEKLİ EĞİTİM

Örgün eğitimde teknoloji destekli eğitime tam geçiş sağlayan Türkiye'deki ilk kurum olan Vizyon Kolejinde 5. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar öğrenciler defter, kitap, akıllı defter vb. klasik eğitim araçlarının yerine hassas dijital kalemi olan tablet bilgisayar kullanıyorlar. Bu sayede tüm  eğitim içerikleri dijital hale gelirken, öğrenciler, her ders için ayrı defter ve kitapların olduğu ağır çantalar taşımaktan kurtuluyor. Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor, hız ve motivasyon kazandırıyor.

A KALİTE KAMPÜS YAPILANMASI

Nitelikli eğitim için, nitelikli eğitim ortamı gerekir. Vizyon Koleji kampüsleri 21. yüzyıl eğitimi için gereken teknoloji ve yöntemlerin en verimli biçimde kullanılabileceği, güvenli ve A Kalite yaşam alanları olarak tasarlanıyor.

KLASİK OKUL İLE VİZYON KOLEJİ ARASINDAKİ FARKLAR

Vizyon Kolejinde bugünün çocuklarına ''geleceğin eğitimi'' verilmektedir. Bu nedenle çoğunlukla 19 ve 20.yüzyıl anlayış ve kabullenmelerinin sergilendiği klasik eğitim kurumlarıyla  Vizyon Koleji arasında derin farklar bulunmaktadır.